Børn der er fyldt 7 år, kan komme ind og se alle film, hvis de er ifølge en forælder eller anden voksen (dvs. én der er fyldt 18 år)

Er børn ifølge en voksen i biografen, gælder ledsagerreglen.

 
LEDSAGERREGLEN
Filmloven: § 20. Stk. 3. Alle film må dog vises offentligt for børn, der er fyldt 7 år og er ledsaget af en af forældrene eller en anden voksen.
 
Det vil sige at børn der er fyldt 7 år, kan komme ind og se alle film, hvis de er ifølge med en voksen, dvs. én, der er fyldt 18 år.
 
Børn der er fyldt 7 år, kan komme ind og se alle film, hvis de er ifølge med en voksen, dvs. én, der er fyldt 18 år
 
Der er forskel på børns fortrolighed med filmmediet. Det er rådets intention at voksne i højere grad skal tage stilling til, hvilken oplevelse barnet over 7 år skal have end hænge sig i aldersgrænser. Vær dog opmærksom på at denne regel ikke gælder børn under 7 år.

At børn, der er fyldt 7 år, kan gå i biografen med en voksen og se alle film, betyder dog ikke, at det er en god ide, at de rent faktisk ser alle film. Børn kan let blive skræmte af films virkemidler og biografens mørke. For de yngste er der stor forskel på at sidde i kendte omgivelser og se film på DVD, og så se film i biografen. Børn kan generelt tåle mere, når de ser DVD på tv-format med en lydstyrke, der kan reguleres.

Medierådets børnefaglige eksperter vurderer, om filmen kan virke skræmmende for børn på et givet alderstrin, men det er forældrene, som kender barnet bedst, der ved, hvad det kan tåle at se. 
 
Brug Medierådets vurderinger som grundlag for at vælge, hvilke film børn skal se. Se begrundelser og handlingsreferater på alle biograf- og DVD film i vores database.